ВЕСТИ
среда, 07 децембар 2011 11:32    ПДФ Штампа Eл. пошта
НЕК ' СЕ ЗНА

Пише: Миша Вацић

 

Целокуно јавно мњење је устало када су уз подршку НАТО пакта и ЕУ, криминалци и осведочени терористи прогласили своју мафијашку квази државу на територији вишевековне српске земље и данашње јужне српске покрајине, Косова и Метохије. Јавном побуном грађани Србије и Срби широм расејања су показали да се не слажу и да неће никада прихватити одрицање од једног дела своје земље, које им сервира западњачка пропаганда оличена у странкама и НВО које су изразито активне на територији Србије. И поред de facto апартхејда западњачких медија који обликују друштво и масовне манипулације, Срби су изабрали правду и Косово и Метохију испред Европске Уније. Народ је уверљиво и емотивно, разумом и срцем, са ентузијазмом и успехом одбранио правду и пркосно показао Новом светском поретку да је истина јача од сервиране пропаганде и политичких манипулација и од издаје зарад лажног бољег живота. Резултат је јасан. Ту њихову ПРИВРЕМЕНУ творевину на нашем светом тлу не признаје ни 90 земаља, а поређења ради државу Палестину је признало преко 150 земаља, а она и даље има проблема са својом независношћу на међународном нивоу. Зато је за српски народ у овом часу од највеће важности питање његовог индетитета и интегритета, дакле, питање његовог политичког и државно-правног обједињавања.

Друго по битности је постављање питања националних одговорности за геноцид који је за време Другог светског рата извршен над српским народом! Важно је указати да се српски народ одувек налазио у неравноправном полажају према другим народима у Југославији. Уласком у нове регионалне уније би за крајњу консеквенцу имало потпуно дезинтегрисање Срба као самосвесног државотворног народа. Пошто је очигледно да границе садашње Републике Србије нису никакве ни етничке, ни исторјиске границе српског народа. Подсећам да у ужој Србији живи око 40% Срба, или готово колико има Словенаца и Македонаца зеједно. Зар да будемо равнодушни према многобројним деловима свог народа изван садашњих граница Србије, јер српски народ живи у још четири републике у региону, али ни у једној од тих држава он не може да живи својски. Док је непобитна чињеница да је држава Србија учинила нијвише да на својој територији омогући несметан национални живот припадницима свих народности којима је до таквог живота стало.

Иако је стање јасно, једини су, од стране запада за кршење људских и мањинских права, оптужени Срби. Тиме се још једном потврђује, од стране ЕУ, свирепа и сурова политика двоструких аршина и неправде.

Историјска истина која се крије је да је Српски народ осакаћен јер је одувек био много више заинтересован за Југославију него било који други народ у њој. Још за време Првог светског рата српски народ је недвосмислено показао да му је пре свега стало да заједничког живота с друга два југословенска народа на које је историјски упућен. Великодушно је одбацио Лондонски уговор који му је нудио могућност стварања велике Србије, баш као што је и после Другог светског рата достојанствено прешао преко страховитог злочина који је над српским народом почињен. Тако је и у бури шовинистичког сецесионизма који је подржан од ЕУ 90-их година једини народ био српски који се борио да очува заједничку државу, која је од свог постанка била на уштрб српских националних интереса. Како Срби у миру и југословенству пролазе кад им се земља административно одвоји од матице Србије одлично приказују речи Матије Бећковића: "Народ чији је владар био калуђер, држава црквено имање, а главни град манастир - дочекао је да му цркве буду поругане, разорене и затворене, одежда најомрженија одећа, а свештенички чин најпрезреније занимање".

Реформом и модернизацијом југословенства и комунизма у европеизам и атлантизам српском народу ван матице, српски језик преименован је у матерњи, име избрисано, а историја забрањена! Док за последицу у самој земљи имамо инстант створене културе и језике, који под плаштом мањинских права растржу и последња ткива српског друштвеног корпуса.

Као одговор на такву, само по Србе погубну, а по српске непријатеље корисну политику, народ Србије од држава Запада добија етикету: геноцидног, злогласног, ксенофобичног, ретроградног и мрачног народа. Српска част и правичност као и дуга, ничим не укаљана традиција храброг, непоробљивог народа, код бирократа западне Европе изазива комплексе и мржњу према нашем честитом народу - народу који је одувек био домаћински, а чије гостопримство је потврђено кроз историју - народ великих ратника који никада нису били агресори, већ су искључиво бранили своја огњишта и бранећи их срушили многа царства - народ чије су тековине: светосавље, чојство, христољубље и слобода.

За разлику од држава ЕУ које су изнедриле фашизам, колонијално ропство, нацизам, инквизицију, гасне коморе, концентрационе логоре, расизам...

Много је рана на телу српског народа, доста их је и било и не треба му наносити нове. Исувише је израњавано тело Србије. Ово је време да се духовно обнављамо, да се духовно сједињујемо, да се духовно будимо.

Сада је време за заједништво. Сада је време за човечност, братољубље, родољубље и Богољубље. Морамо зато одбранити своје елементарно право - право на избор и слободну вољу поготово ако нас наши "савезници" овај пут лише поклона у облику бомби,

којим су нас и недавно, а и пар деценија уназад, с' уживањем обасипали. Издајничка интернационала образована у комитетима, министарствима, западноевропским тајним полицијама, идеолошким комисијама, страним амбасадама, која има и завидан шпијунски и цинкерски стаж, воли да глагоља да је одувек стремила ка демократији, иако све што чини као део лицимерне политике тоталитаризма. Нама не треба нова окупација, модерно антиправославне "демократске" подручне власти Новог светског поретка.

Нама треба српска поштена и патриотска влада коју је народ Србије одабрао, а не какав амбасадор или бирократа из Брисела и Вашингтона.

Срби, дела наше храбрости потомство неће заборавити!

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."