ВЕСТИ
субота, 12 мај 2012 19:22    ПДФ Штампа Eл. пошта
POST FESTUM

Пише: Срђан Крунић

СНП "1389" је први пут у својој богатој, пре свега бурној историји истрчао једну изборну трку. Покрет је још једном задату маршуту истрчао срцем, у једном даху. У изборном колосеуму највеће српске општине, Србије у малом, Покрет је одиграо изборну утакмицу са званичним резултатом испод цензуса (а што није зависило од њега). Многима је то главни, једини утисак "после свега", многима преовлађујући утисак. Многи пак, чак и они који не симпатишу Покрет идеолошки или персонално, на тих остварених 3.000 гласова гледају са респектом, са признањем...
Оно што је мени пред очима је игра тима на терену. Игра је била од почетка до краја мушка, српска, професионална! Не-прескочени цензус је спољашњи резултат, то је време које је забележено на штоперици коју је држала рука публике, светине на трибинама. Та штоперица се навија по њима, по њиховој величини или низини, и без обзира што се она броји она није закон. Али свака утакмица има и своје унутрашње критеријуме, резултате који се не виде одмах али од којих зависи идентитет тима и на крају крајева, пре или касније, и сам резултат на великом семафору. У свакој трци тече и оно унутрашње време које је много важније од спољашњег. То време чини од некога да буде кадар "стићи и утећи и на страшном месту постојати", а остало? Остало је у Божијим рукама.
После победе СНП "1389" која је остварена на плану идеолошке пасионираности, тимског духа, организационих капацитета, ре-идентификације у свести "малог човека" и на многим другим плановима, може се слободно рећи једно:
Просечан човек, просечан у себи, просечан по својој психологији, је уплашен - за њега је Покрет као један од конкретних израза "српске идеје" још увек "крупан залогај". Просечан човек још увек не сме да искорачи, из своје инфатилне и суицидне ушушканости у политичке илузује (потез малог ризика са сигурним малим губитком), ка конкретној политичкој слободи која доликује српском имену.

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."