ВЕСТИ
уторак, 13 новембар 2012 13:37    ПДФ Штампа Eл. пошта
ЗЛО ДОЛАЗИ СА ОСТРВА

пише: Миша Вацић


Добро је свима знана штета и подмуклост који су настрани Енглези Србима и Србији нанели током 90тих, током другог светског рата, током првог светског рата, током балканских ратова, али верујем да је изузетно мали број људи упознат са њиховим штетним деловањем против Срба још пре 200 година.
О чему је заправо реч?
Након што је Отоманска империја угушила Српски устанак 7.октобр
а 1813. Врховни Вожд Србије Карађорђе је у пратњи 200 породица српских устаника отишао за Санкт Петерсбург, код Руског цара Aлександра I. У том периоду Црни Ђорђе ступа у тајну организацију ХЕТЕРИЈА. Чији је циљ био обнова православне византије на територији хеленско и славенског окупираног подручија. То удружење је основано 1814. у Одеси, и од тада су радили на организовању свеопштег устанка за ослобођење од Отоманског царства. За вођу те балканске револуције изабран је уз благослов Руског Цара, наш Српски Вожд Карађорђе. Како је 1815. у Србији подигнут други српски устанак, Карађорђе је из Царске Русије преко Румуније 1817. дошао за Србију, са пратњом официра и огромним товаром злата, за финансирање свеопштег балканског устанка са циљем за ослобођење Цариграда. Таква промена геополитичких односа, поред Турака највише је сметало западним империјама, Аустро-Угарској и на првом месту Енглеској. Енглеска монархија је већ у пар наврата до тада спречавала Русију да ослободи Цариград, тиме што је уз друге западно Европске монархије претила у ситуацији, када су Руси били пред капијама Цариграда, да ако се царска војска не повуче, да ће западни европљани ступити у савез са Отоманима, и напасти Русију. Тако и овом приликом обавештајац из Лондона по имену Галијатис, долази у Србију са задатком да спречи Карађорђа. Галијатис подмуколо манипулише Ђорђевим кумом Милошем вођом другог устанка, и ангажује милошевог изасланика Вујицу који је са Николом Новаковићем (извршиоцем убиства), које је правдао осветом за свога брата, убио Карађорђа и тиме прекинуо дуго планирану операцију буђења свих православних на Балкану.


Товар злата који је требао да финансира револуцију Милош Обреновић је присвојио за себе. Енглески шпијун Галијатис, неколико година касније је далеко од Србије пронађен мртав, као би своју тајну на најбољи начин сачувао. Да иронија буде већа Срби место убиства, где се десило клање, назваше радовање-Радовањски луг. Хетерија са циљем обнове Византије имала је још један покушај међу Србима. Још једно организовање се догодило у Нишу,1821. али су сви удружени у ту намеру откривени, похапшени и јавно обешени. Међу њима и Владика српски Милентије. O штети која је овим нанета Србима, немогуће је изразити је. Карађорђе је био не само Српски велики Вожд, већ и светски признат јунак и војсковођа.
Како је и сам Наполеон,освајач готово целе Европе, који је био Ђорђев савременик, рекао када су му рекли да је он Наполео највећи војсковођа. Француски император је одговорио: „Лако је мени бити велики с нашом искусном војском и огромним средствима, али далеко на југу, на Балкану, постоји један војсковођа, изникао из простог сељачког народа, који је окупивши око себе своје чобане, успео без оружја и само трешњевим топовима, да потресе темеље свемоћног османлијског царства и да тако ослободи свој поробљени народ. То је ЦРНИ ЂОРЂЕ и њему припада слава највећег војсковође!”.

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 
Dylan Dog  - Zlo tokom drugog svetskog rata   |2012-11-17 15:17:30
Toliko su perfidni u svom zlu, da su bombardovali Srbiju na Vaskrs
1944.

http://blog.b92.net/text/9151/Saveznicko%
20%22uskrsnje%22%20bombardovanje%20Beograda%201944
./

http://vostok.rs/index.php?option=btg_novost i&catnovosti=0&idnovost=16024
Vukodav  - PODRSKA   |2013-04-15 07:25:38
Sve tacno i nekako tuzno..

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."