ВЕСТИ
уторак, 25 фебруар 2014 16:53    ПДФ Штампа Eл. пошта
Најављена кандидатура 1389

Српски народни покрет 1389 обавештава јавност да ће до краја ове недеље поднети кандидатуру за предстојеће Републичке парламентарне изборе заказане за 16. март 2014. године, што је најављено на конференцији за штампу одржаној 25. фебруара.

На овај потез смо се одлучили јер међу понуђеним политичким опцијама не видимо ни једну која има капацитет и храброст да се избори са тренутним стањем у друштву и земљи.

Циљ наше кампање ће бити да приближимо наше, патриотске, вредности свим грађанима Србије, као и да постанемо снага која ће се парламентарно залагати за те вредности. Не желимо да заједно са осталим странкама правимо од бирача потрошаче, већ учеснике у политичком процесу, како пре тако и после избора. Не можемо да прихватимо да личности које су већ годинама у политици и на власти траже поновно поверење од грађана.

У Србији није лако неговати патриотске вредности, али наш покрет чине махом млади и вредни људи који имају храбар однос према животу.

Сходно томе, наш изборни програм чини 5 тема које су по нашем мишљењу кључне за опстанак наше земље:

1.       ХРАБРОСТ да се гласно каже НЕ европској унији и нато пакту.

2.       ХРАБРОСТ да се кроз лично усавршавање, више рада и образовања, сваки појединац бори за боље сутра. То значи повратак предузетничког духа који је наш народ изгубио за време комунизма.

3.       ХРАБРОСТ да се брани отаџбина кроз поновно увођење обавезног војног рока, као и јачање одбрамбене моћи војске Србије. Наша историја од нас тражи да поново будемо војна сила у служби добра на европском континенту.

4.       ХРАБРОСТ да се каже НЕ пропаганди хомосексуализма и геј паради. Штитили смо јавност од покушаја геј параде у више наврата, штитићемо је и у парламенту.

5.        ХРАБРОСТ од стране државе да се одлучно ухвати у коштац са проблемима корупције, незапослености, престанка производње и гомилања јавног дуга.

Назив нашег покрета носи успомену на време када је Србија била најјача, а ми сматрамо да ЈАКА СРБИЈА није само успомена или мит, већ наш вечити циљ, подједнако ради наших предака и ради наше деце.

Од политичких опција са којима имамо заједничке вредности и циљеве се разликујемо јер знамо да за неки опипљиви резултат није довољно само понављати те идеје као литанију, већ одлучно деловати у корист државе и народа. Сходно томе, сматрамо да је идеја 1389 једини пут ка јакој српској држави.

За напредак друштва потребно је радити више и имати приступ заснован на стварности, а не на емоцијама. Решења која нудимо ћемо показати у кампањи која је пред нама.

16. март, ПАТРИОТИЗАМ У ПАРЛАМЕНТ!

Снимак конференције можете погледати овде.

 


Информативна служба СНП 1389

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."