ВЕСТИ
уторак, 08 април 2014 14:15    ПДФ Штампа Eл. пошта
Православљем и спортом до здравља - 1389 бициклијада у Модричи

Поводом Међународног дана здравља, Општински одбор Модрича Српског народног покрета 1389 Република Српска организовао је 6. априла 2014. године БИЦИКЛИЈАДУ.

Скуп је кренуо у 11 часова са Трга др Милана Јелића, путем Ријечана. Бициклијаду је пратила полиција, а амбуланта хитне помоћи је била присутна све време и допратила је колону до кампова.

Учесника је било између 80 и 100, упркос облачном дану. Након ручка и одмора, уследиле су физичке активности, ТРЕНИНГ СА ПИЛАТЕС ИНСТРУКТОРОМ као и БЕСПЛАТАН ПРЕГЛЕД ЗУБА, од стране младе др стоматолога, која је поклонила и награде неким учесницима. Догађај су пропратили и медији. Овим окупљањем указано је на значај физичких активности за здравље човека, и извршено подизање свести о бициклизму као јако здравом спорту.

Главни циљ и поента акције је и парола под којом се сама бициклијада одржала: ПРАВОСЛАВЉЕМ И СПОРТОМ ДО ЗДРАВЉА.

СНП 1389 РС, једини патриотски покрет у Модричи, жели да покаже младима колико је здравље важно, и то не само телесно, него и духовно. Зато је и одлучено да се овом паролом симболично скрене пажња српском народу, колико је заправо битна наша Православна вера, као једини и основни темељ опстанка у данашњем свету препуном искушења.

Духовно здравље је старије од телесног. Духовно здравље је предуслов за телесно здравље. Личности младе особе, пуној неиживљене снаге, морате дати храну која ће је заситити. То може бити спорт, хоби, физички рад и други видови испољавања креативности и енергије, међутим, и то је недовољно ако млад човек није свестан због чега вреди живети, да живот има смисла и да постоје морални закони живота који чувају његово духовно и телесно здравље.

Браћо и сестре, на здравље и на спасење!

Извештај о бициклијади у вестима РТРС можете погледати овде.


Информативна служба СНП 1389

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."