ВЕСТИ
недеља, 13 април 2014 14:17    ПДФ Штампа Eл. пошта
1389 РС на помен-парастосу руским добровољцима у Вишеграду

Руководство и припадници СНП 1389 РС учествовали су 12. априла 2014. године, на Лазареву суботу, у обележавању помен-парастоса четрдесетдеветорици настрадалих руских добровољаца у последњем Отаџбинском рату на војничком гробљу у Вишеграду, где су и свечано положили венце.

Велика посећеност, званице које су дошле из далеке Русије (преживели добровољци и родбина погинулих) и програм посебно направљен у част настрадалих руских добровољаца само су још један показатељ да њихови животи уткани у темеље Републике Српске никада неће бити заборављени.

Да напоменемо, ови руски добровољци који су углавном имали свега по двадесетак година су сами изразили жељу да дођу из далеког Сибира и дају лични допринос Републици Српској као да је у питању њихова отаџбина и помогну своју српску браћу са којима деле исту мајку – Православље. Њихов долазак после ће се показати као прекретница у одбрани вишеградског краја од муслиманских снага, али и шире, а о пресудном утицају на подизање морала код српске војске нема потребе ни говорити. Овиме се показало да, иако смо далеко од Русије, нисмо далеко и од њеног срца.

,,Српски и руски народ творе једно нераскидиво биће и увек се морају братски помагати и ослањати једни на друге у политичком, економском и духовно-културном погледу,, истакао је председник СНП 1389 РС Игор Крунић. Такође је нагласио да ,,1389'' већ ради у том погледу, те да очекује ускоро и прве званичне савезе са руским организацијама.Информативна служба СНП 1389

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."