ВЕСТИ
петак, 09 мај 2014 09:37    ПДФ Штампа Eл. пошта
Дан победе над злом!

9. маја 2014. године, 69 година након огромне победе велике, моћне Русије над фашизмом, који је за шест година рата однео 50 милиона живота, припадници Српског народног покрета 1389 поделили су на више места у Београду и широм Србије симболичне ленте св. Георгија.

Боје светог Георгија симбол су храбрости и победе с почетка 19. века, када је 1807. године успостављено признање ,,Војни ред св. Георгија", манифест цара Александра, као награда војним редовима неустрашиве храбрости.

Поводом прославе великог Дана победе, свако ће ставити себи на ревер одеће, торбе или ауто-антене ленту св. Георгија, у спомен на херојску прошлост, и како би тиме изразили поштовање према браниоцима који су дали животе на бојном пољу током Другог светског рата.

На данашњи дан 1945. године, Немачка је потписала капитулацију и тиме су окончана ратна дејства на подручју Европе.

Српски народ се и дан-данас бори против тоталитаризма који прети да завлада светом. Због свих жртава које је Србија у том рату претрпела - територијалних, војних и цивилних - не смемо заборавити овај дан који је светла тачка у нашој историји.


Информативна служба СНП 1389

Komentari
Dodaj Novi
+/-
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."