ВЕСТИ
СНП 1389 | Блог
петак, 08 април 2011 08:56    ПДФ Штампа Eл. пошта
Иза сцене Динкићеве смене

Пише: Љубиша Спасојевић

У Србији земљи чуда, чуда су постала свакодневница. Због тога се дешава да и она највећа пролазе незапажено.

Тако је и то једно скорашње, које свакако спада у највећа и најневероватнија прошло без видљивих реакција. То чудо је било вишесекундно или још прецизније речено једнодневно одсуство председника државе из медија, поготово оних  њему најомиљенијих – телевизијских. Нису нас извештавали о његовој бризи за обичног човека,  обећању о усвајању кучића без ногу , мачића без репова,  неутешних мува зунзара које су оставили брачни партнери, буба шваба бескућница које се смрзавају на фебруарским температурама, комараца крвопија на ивици истребљења, јер им је власт у Србији недостижна конкуренција,
Опширније...
 
субота, 26 март 2011 02:40    ПДФ Штампа Eл. пошта
Кратки водич за две недеље затвора у "Падињаку"

Пише: Иван Ивановић

Један од лидера СНП НАШИ 1389, који је због протеста пред Б92 добио 15 дана „Падињака", са задовољством, открива: у „Падињаку" нико не гледа Б92 .


Пре две недеље, као један од лидера СНП НАШИ 1389, учествовао сам у протесту испред ТВБ92 због медијских лажи које та телевизија годинама шири о нашем покрету. Конкретан разлог за протест било је називање наших чланова клерофашистима, мрзитељима Јевреја и другим погрдним именима. Неко дана слали смо демантије, који нису објављивани. Једини начин који нам је преостао да скренемо пажњу јавности на лажи ТВБ92 био је протест. Протест нам је одобрила и полиција, тако да смо кренули у 18.30 часова, у време када почињу вести на ТВБ92.  
Опширније...
 
четвртак, 10 март 2011 11:05    ПДФ Штампа Eл. пошта
Докле иду границе наше националне отупелости?

Пише: Миодраг Новаковић

Верујем да ће се извесне особе, са којом сам ових дана водио „садржајну“ расправу на фејсбуку на ову исту тему, препознати у овом тексту. Но то ми није била намера, и желео бих да их разуверим да ова прича нема никакве везе са њима лично. Али се итекако тиче не само њих, већ и свих нас, који другу отаџбину осим земље Србије немамо. У том свом јавном „фејсбук наступу“, покушао сам да код једног дела наших „припитомљених“ Срба, пробудим не само националну, већ и грађанску свест. Док је ова прва (национална) замакла у задњу стазу метастазе (овде мислим на само један, али још увек огроман део нашег националног корпуса), и за њено оживљавање ће бити потребни не само радикални хируршки резови, већ и право (ванземаљско) чудо. Дотле је ова друга (грађанска), нешто што би требало да буде својствено не само нама српским родољубима, већ и свим другим „национално збуњеним“ српским грађанима „јевропејске“ оријентације - нарочито ако се узме у обзир да је таква грађанска свест веома развијена и присутна у тој истој бљештавој Европи, према којој они хитају отворених уста и затворених очију.

Сви смо сведоци ових дана, не само политичког, већ и државно-репресивног терора над национално најпожртвованијим српским омладинцима, који су се „дрзнули“ да јавно испоље своја патриотска осећања и стану у заштиту моралних, породичних и духовних принципа, иза којих (додуше још увек „ћутке“) стоји и цела светосавска Србија. Но, управо у томе и лежи проблем, док су ти млади и храбри људи одлучили да јавно проговоре, и јавно стану у одбрану система вредности који је свима нама заједнички, дотле је та иста домаћинска (ја бих отишао и корак даље и употребио израз „маћехинска“) Србија, одлучила да их остави саме на „брисаном простору“.

Опширније...
 
среда, 09 март 2011 23:39    ПДФ Штампа Eл. пошта
Амбасадорска конференција

Пише: Миодраг Зарковић

Упоредо са Владом, реконструкцији је изгледа била подвргнута и Републичка радиодифузна агенција. Али, текла је сасвим супротно од оне испод које се потписао Мирко Цветковић. Наиме, за разлику од српске Владе, која се незнатно смањила а суштински нимало променила, РРА је знатно увећала бројно стање и преузела сасвим нов правац деловања.

РРА сада броји 15 чланова и ниједан од њих није држављанин Србије, земље у којој ова необична скупина уређује телевизијске прилике. Реч је о 15 страних амбасадора у Београду, дипломатских представника ОЕБС-а, САД, затим Европске уније у целини, као и неких држава ЕУ. Први потез реконструисане РРА имали смо прилике да видимо протеклог уторка, на 8. март, када је дотично регулаторно тело у пуном саставу посетило „Б92“ како би пружило неподељену подршку овој медијској кући.

 

Судећи по руководству куће и нарочито њеном главном и одговорном уреднику Верану Матићу, „Б92“ је историјски јединствена станица – најпре је била угрожена, а онда је нешто касније и основана. Реконструисана РРА је очигледно наклоњена Матићу и, зарад уникатности његове империје, спремна је да очува не само станицу, већ и мит о њеној угрожености. Макар саме угрожености и не било. Као што је и нема. Телевизија „Б92“, у ствари, не само да није угрожена, него је сасвим сигурно најзаштићеније гласило у историји човечанства, о чему сведочи и догађај од претходног викенда, само три дана пре амбасадорског самита.

Опширније...
 
понедељак, 07 март 2011 08:50    ПДФ Штампа Eл. пошта
Гебелсови шегрти

Пише: Игор Маринковић

Дан после покушаја одржавања протеста СНП Наши 1389 испред зграде ТВ Б92 који је спречен бруталном интервенцијом полиције, у одбрану јадних и уплашених Веранових јуришника стали су њихови другари из Школе новинарства „Јозеф Гебелс“ чланови тзв. Независног удружења новинара Србије.

Саопштење, које као да им је учитељ Гебелс саставио, већ у наслову „НУНС-а поводом непријављеног протеста организације “Наши 1389” испред Б92“ садржи лаж да протест није био пријављен. Протест је уредно био пријављен полицији Нови Београд у четвртак (два дана раније како је прописано законом) а најављен је чак и путем медија тако да је немогуће да чланови удружења које називају „Независно удружење новинара Србије“ нису чули за скуп.

Опширније...
 
петак, 04 март 2011 09:59    ПДФ Штампа Eл. пошта
Реформисано правосуђе и геноцид над Србима

Пише Давид Симовић:

Тренутни (неће још дуго) врх државе Србије и њени органи још једном су се обрукали пред грађанима Србије и  осрамотили државу Србију одустајањем од кривичног гоњења осумњиченог за ратне злочине, хрватског "бранитеља"  Тихомира Пурде и тим чином наставили да свесно праве пропусте и грешке на уштрб напаћеног српског народа.
Пурда је само још један у низу понижења, сетимо се Илије Јуришића, Тузланког бомбаша, који је такођер пуштен, па жмурења државних органа код срамотно мале казне за "лиценцираног" кољача Срба Насера Орића, боље да су га ослободили него што су изрекли онако малу казну, спрдајући се са српским жртвама, а о монтираним процесима против Срба у Хрватској да и не говоримо, по њима сваки Србин који је живео у Хрватској је ратни злочинац.
Опширније...
 
понедељак, 28 фебруар 2011 15:22    ПДФ Штампа Eл. пошта
"Али пише у новинама"

Пише: Стефан Петровић

Oвих дана имамо прилику да присуствујемо нечему, иако многима још увек није јасно шта је то нешто али полако почиње да се назире расплет, шта год то било и какво год оно било, оно је ту, добро или лоше, родило се, ваља га љуљати. А ваљда ћемо с` временом установити шта то јесте или беше.
 
17.2.2011.
 
На свима добро познатом протестном скупу у Новом Саду, у новинама познатом као ,,дефиле клерофашиста, неонациста, ултрадесничара и других фашистичких групација,, који се судећи по саопштењима посредством новина и телевизије под патронатом неког Чварка сепаратисте, одржао из сумњивих побуда и мотива са претпоставком да се у недостатку инспирације младих новосадских ,,фашиста,, одвио са циљем да омете помен трагично настрадалима у пожару који се се десио у кафићу ,,Лаундж,, и како би нарушили душевни мир, спокојство и омели у дневним активностима иначе вредне и усредсређене аутономашке снаге, које су у том тренутку исто вероватно гинуле од посла .

Опширније...
 
четвртак, 24 фебруар 2011 01:26    ПДФ Штампа Eл. пошта
Лажљива жена Александар Мартиновић

Пише: Иван Ивановић
Јуче на некој војвођанској телевизији, била је политичка емисија, гости класика, Хомен, Драгишић, Томић из ДСС-а и Александар Мартиновић СРС. Током емисије разне теме, водитељ помену СНП НАШИ 1389,и креће изненађење, уз класичну пљувачину Хомена и Драгишића, као појачање придружује се и Александар Мартиновић, који говори да је прошле године удружење НАШИ било на листи Нове Србије на локалним изборима у Аранђеловцу, и да смо за ЕУ.

Е па овако, драги лажљиви Мартиновићу, прошле године удружење НАШИ, које још није било јединствено са СНП 1389, изашло је на локалне изборе, најпре у коалицији са НС, али пошто изборна комисија није хтеле да прихвти листу са називом НС - НАШИ јер нисмо политичка партија, морали смо да будемо на листи. Са вама нисмо желели на изборе, као што и сами знате, јер сте имали председника општине - ЛОПОВА, који је украо 7 милиона евра од грађана Аранђеловца и ви нисте реаговали, и поред тога што сте од нас добијали информције.
Опширније...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL