ВЕСТИ
СНП 1389 | Блог
субота, 05 фебруар 2011 15:43    ПДФ Штампа Eл. пошта
Деца овог века

Пише: Бојан Ратковић
Данас нам кажу, деци овог века,
Да смо недостојни историје наше,
Да нас захватила западњачка река,
И да нам се душе опасности плаше.

Ова историјска строфа, коју је у склопу своје славне песме На Газиместану написао један од највећих српских песника свих времена, писац и дипломата Милан Ракић (1876-1938), говори много о нашем српском народу, о његовој мученичкој прошлости и жалосној садашњости. Објављена 1912. године, песма На Газиместану указује на славну српску историју и на јунаштво Косовских витезова, који свесно страдаше у име слободе, правде и части бранећи свој српски народ и своју Отаџбину Србију од големе турске хорде на Косову пољу.

Те пресудне 1912. године, у време када се водила про-западна политика и када је стање српског друштва и српске омладине било крајње забрињавајуће, Ракић нас подсећа на нашу славну прошлост и на наше велике претке који су нас својим силним делима задужили за све времена. На гласине да је тадашња српска омладина под утицајем западног индивидуализма и материјализма изгубила жар родољубља и несебичну храброст својих предака, Ракић одговара овим речима:

Опширније...
 
уторак, 25 јануар 2011 22:34    ПДФ Штампа Eл. пошта
СРБИЈА СРБИЈИ


 
понедељак, 03 јануар 2011 23:54    ПДФ Штампа Eл. пошта
Ропска перспектива

Пише: Дејан Мартић

Јадна моја напаћена Србијо, преживела си још једну годину и ја ти искрено честитам на томе. Водили те лидери без визије, експерти без знања, људи без морала. Урушавали те споља и изнутра, крали, кидали и цепали. Шта све нису пробали не би ли те бацили на колена. Они споља су за тебе смислили један пут, пут који нема алтернативу и води право у пропаст а ови изнутра су све своје капацитете усмерили да задовоље критеријуме и услове, да приђу још корак ближе твојој, нашој али и њиховој властитој пропасти.

Нема тај пут другог краја осим таквог. Тај пут не води ка нечему већ искључиво ка ничему. Таман кад човек помисли да би се са тог пута могло скренути негде и можда некако набасати на нешто извесно и опипљиво, они се врате на правац неизвесног и неопипљивог. Имају тај необичан дар да преокрену ствар. Наопако. Не знам, нисам сигуран али кажу људи да се са таквим даром људи не рађају, да се то стиче, да се то тренира и учи, па сад где тачно не знају ни они... али у неким службама сигурно. Страним, нормално. Није наша национална политика шизофрена, она је једноставно продана, или блаже, размењена зарад неких других циљева. Не твојих, не мојих. Њихових личних. Па кад узмеш то све, лепо си се ти још и одржала а и ми са тобом. Руше они а ти стојиш, цепају они а ти не даш, пркосно. Ако, само терај тако. Још мало. Па ваљда још у Србији има Срба... Хтели да нас затру, да нас буде срамота да смо Срби, да будемо Индијанци или можда Египћани.

Опширније...
 
субота, 01 јануар 2011 23:26    ПДФ Штампа Eл. пошта
Решење број 35074/10

Пише: Игор Маринковић

Случај лепљења умрилица злочинца Хавијера Солане, који се одиграо 28. септембра 2008., ових дана коначно је добиo свој судски епилог. Пропагандни трик који је требао да изрекламира некадашњи Блог 1389, који се налазио на адреси www.fuckb92.com, успео је и више него што смо планирали. Прво смо од стране службеника МУП-а затечени у лепљењу умрлица Хавијера Солане али су нас "фини" полицајци после легитимисања пустили да наставимо са послом.

Ујутру ме је дочекала вест да смо заправо били ухапшени, да су нам одузети плакати и канта са лепком, а да је тужилаштво исте ноћи покренуло кривични поступак. Ово драмaтично саопштење полиције било је последица силне фрке која се дигла у медијима око умрлица и вероватно појачане дозе скичања страних амбасадора, па је тзв. МУП, у страху да призна да су нас затекли у акцији али не и задржали, измислио хапшење и заплене.

Опширније...
 
недеља, 26 децембар 2010 15:49    ПДФ Штампа Eл. пошта
Заборављени

Пише: Игор Маринковић

Прошле недеље одржан је, седми по реду, протест породица родољуба који су ухапшени 10. октобра. Мање од 50 људи стајало је испред Министарства правде и молило Дачићеве жандарме да их пусте да уђу зграду не би ли се језиви Слободан Хомен умилио да их прими и саслуша њихове захтеве. Мајке и очеви моле да им деца, после три месеца, буду пуштена да се бране са слободе, да се истрага понови и одбаце признања која су давали под батинама и претњама по београдским полицијским станицама, да се казне полицајци који су их везане ударали пендрецима, давили кесама и телефонским кабловима.

 Три месеца раније, нас неколико хиљада, изашло је на улице Београда да пружи отпор захтевима Европске уније и режиму који је издао грађане Србије. Цео свет је гледао како се младост Србије бори против марионетске власти и послушничке полиције. Дим из Крунске видео се до Брисела и Вашингтона. Србија је коначно узвратила ал по цену 800 ухапшених родољуба. 800 младића који су 10. октобра, раме уз раме са нама, бранили улице Београда ухапшено је и пребијено у полицијским станицама. После страховите тортуре многи од њих су натерани да потпишу лажне изјаве о својој кривици. Три ипо месеца касније још 200 њих налази се у затворима у Београду, Пожаревцу и Сомбору. Како то обично бива, хапшени су углавном недужни, који свесни да нису криви, нису желели да беже од Дачићевих жандарма који су насумично трпали људе са улица у марице. Ухашени су људи чија је једина кривица што су 10. октобра желели да дигну глас против тираније коју ЕУ и режим спроводе над грађанима Србије.

Опширније...
 
недеља, 19 децембар 2010 16:10    ПДФ Штампа Eл. пошта
О догађајима на Мањежном тргу у Москви

Текст преузет са сајта Српска.ру

Протођакон Андреј Курајев се у свом блогу врло недвосмислено и језгровито изјаснио о догађајима на Мањежном тргу у Москви.
"Протест на Мањежном тргу је само наизглед национализам. У суштини је то узвик бола и очајања због тога што нас издају исти они који су позвани да нас штите". Погром је увек реакција незаштићених, који су се уморили од наде у заштиту од стране власти. То је накарадна реакција на накарадност оних који, рекло би се, треба да цивилизовано сузбијају зло и кажњавају га, али управо то из неког разлога не чине. Кад би ТВ приказала оне пандуре који су ослободили Јегорове убице, и то да их прикаже како у лисицама газе тепихом од стргнутих еполета са звездицама њихових руководилаца, не би било данашњег Мањежног трга“.

Опширније...
 
субота, 18 децембар 2010 14:35    ПДФ Штампа Eл. пошта
СРБИЈА ИЗНАД СВЕГА


 
среда, 15 децембар 2010 23:54    ПДФ Штампа Eл. пошта
Lupus in fabula

Пише: Игор Маринковић

Велики вођа ће оперисати ахилову тетиву. Његово кретенско височанство се појавило, у пратњи своје дворске луде, у Центру Сава на прослави осмог рођендана сајентолошке секте у Србији шепајући на десну ногу и ослањајући се на штап као и сви велики диктатори пре њега. Диктатор се, како лажно тврди, повредио играјући кошарку. Међутим диктатор већ дуже време не трчка за лоптом јер је тешко болестан. Он уместо кошарке са Ивицом игра једну другу игру са Вуком (Лупус) Његова болест се зове Системски еритемски лупус (Вук).

Председник се, вешто прикривајући, већ више од годину и по дана лечи на ВМА. Сталне посете болници и примање терапије цитостатика прикрива наводним посетама пријатељима или члановима породице који се лече на ВМА. ећ више пута приче о његовој болести излазиле су у јавност, али их је диктатор демантовао.

Опширније...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL