ВЕСТИ
СНП 1389 | Блог
среда, 15 децембар 2010 23:31    ПДФ Штампа Eл. пошта
Сербиан мувмент оф рињувал

Пише: Вјекослав Церовина (ЕЦСД)


„Веома је добро што улазимо у године у којима ће се јасно Србија разделити на две Србије - на једну која је одлучно и безусловно за евроатлантске интеграције, што значи чланство и у НАТО и у ЕУ, и другу која се томе противи.“
Вук Драшковић. (Блиц, 12.12.2010.)

„Националним, државним или ма којим разлозима никада се не може правдати непоштовање Повеље Уједињених нација, Савета безбедности УН или других међународних установа, судова и конвенција.“ - извод из Програма СПО (Четврти Сабор СПО-а)

Вук Драшковић, хард-кор демократа и евроатлантиста. Неизлечив, чак и за доктора Арона. Његова странка Сербиан Мувмент оф Рињувал је одличан пример да анализирамо и прикажемо „малу, малу, малу“ групу хипнотисаних евроатлантиста! Уважени господин Вук Драшковић, први који се „испрсио“ да отворено и јасно каже Србима ко су тата и мама у „европској породици“. Ми „неевропски хулигани“ се Вуку Драшковићу морамо захвалити на томе, јер је он са НАТО барјаком на сред земље Србије у својој „европској десници“ нама потврдио све оно што пишемо и говоримо о евроатлантизму као квази-политичкој појави и о европским вредностима чија врхунска достигнућа на почетку 21.века представљају Хашим Тачи, нашмркане ОВК дипломате и геј активиста Ивица Дачић.

Опширније...
 
уторак, 14 децембар 2010 00:37    ПДФ Штампа Eл. пошта
Codex Alimentarius

Пише: Вишња Братина

У мају 2007. г. Миодраг Костић, председник холдинг компаније “МК група” и Герхард Роза, испред компаније “Монсанто” из САД, потписали су споразум о стратешкој сарадњи, према ком “МК група” постаје главни дистрибутер тзв. “хибридног” семена сунцокрета, кукуруза, уљане репице и соје фирме “Монсанто” за Србију. Реч је о генетски модификованом семену које у себи садржи различите генске записе, међу њима и пестицида и тзв. “самоуништавајући ген”. То семену омогућава отпорност на биљне болести и инсекте, али и то да је родно само годину дана – за нови род мора се засејати ново, исто такво семе. Планирано је да “Монсантовим” семеном буде засејано 300 000 ha земљишта у Војводини, а у марту 2009. г. започета је сетва на 17 000 хектара. Тек током лета 2010. г. државни органи Србије приступили су уништавању засада генетски модификоване соје: у атару Раткова, код Оџака, инспектори су уништили засаде на више приватних домаћинстава, кажњавајући сељаке са по 100 000 динара по домаћинству. Међутим, није нам познато шта се догодило са осталим земљиштем од 300 000 ha, које је у власништву или под контролом “МК групе” – да ли је и колико тла засејано “Монсантовим” семеном и, ако јесте, да ли су и на колико тла засади уништени?

Опширније...
 
понедељак, 13 децембар 2010 23:44    ПДФ Штампа Eл. пошта
Ивица Дачић - луда на двору диктатора!

 Пише: Иван Ивановић

Заљубљеник у диктатуру, луда на двору сваког новог диктатора, некада покојног Милошевића, а сада Бориса Тадића,одржао је осми конгрес странке, где је наизглед показао своју нову трансформисану партију. Међутим, ако боље погледамо Дачић ради исто што је радио и током 90-их, следбеник је једне пропале идеологије којој се сасвим извесно види крај, и за свој опстанак на власти спреман је да примени крајњу силу, пребијање политичких противника и убиства демонстраната.

Његова трансформисана партија осим старих кадрова попут неспособног Мркоњића који изгледа има добро упориште у странци, јер највише може да поједе и попије, а и запева, појавила су се и нека нова лица у главном одбору попут хомосексуалца Андреја Милићевића, активисте Геј стрејт алијансе, чисто да напоменемо да су другови ``позадинци`` Дачића прогласили за `геј икону 2010.`` због омогућавања одржавања параде хомосексуалаца, Срђана Драгојевића редитеља који је познат јавности по пљувању странке дворске луде.

Опширније...
 
уторак, 16 новембар 2010 21:45    ПДФ Штампа Eл. пошта
Инсајдер - Јачи од режима

Пише: Иван Ивановић 

Ако сте мислили да нећете моћи да обезбедите грејање ове зиме и да прехраните своју породицу, ако немате новца за најосновније ствари да би преживели, не брините, режим је и ове зиме уз помоћ Б92 и Бранкице Станковић, спремио троделну емисију Инсајдер, која ће вам открити да због ``злих националиста`` немате новца за хлеб, грејање, и да се управо због њих није ушло у ЕУ.

У периоду највеће социјалне кризе која се не памти ни у време Слободана Милошевића, режим ће покушати да пребаци пажњу јавног мнења са себе, на патриотске покрете и објасни ``везу узмеђу Цркве и десничара``, и да су заправо ове ``мрачне`` снаге одговорне за стање у држави, што је у најмању руку комично.

Опширније...
 
уторак, 16 новембар 2010 21:41    ПДФ Штампа Eл. пошта
ОЗНА све дозна!

Пише: Ненад Вукићевић

„Антифа“ активисти недуховито названог „хактивистичког народног покрета 2010″ извели су напад на сајт покрета Наши 1389, у нади да ће га оборити. Покушај преоптерећења сервера је заустављен на почетку акције, а сајт „наших“ је био недоступан мање од пола сата. Позив за учешће у нападу је прослеђен на разне адресе, а сајт преко кога су напали припремљен унапред.

Самозвани хактивисти – чији сајт је, узгред, израђен у Ворду – су унапред упозорили учеснике да не приступају нападу са својих рачунара, знајући да су такви напади кажњиви чланом 303 кривичног законика и годином дана иза решетака. Штета што поштоваоци „европских вредности“ савет нису послушали.
Опширније...
 
уторак, 16 новембар 2010 21:36    ПДФ Штампа Eл. пошта
Ко кога хапси у Тадићевој Србији?

ПишеБојан Ратковић 

Након насиља које је пропратило овогодишњи неуспели покушај одржавања параде хомсексуалаца у Београду, државни секретар Слободан Хомен упозорио је да ће реакција државе на ову врсту грађанске непослушности бити ''језива''.[i] Без обзира на чињеницу да се велика већина грађана Србије одлучно противи одржавању оваквих манифестација, што значи да је демократска воља народа у овој наводно демократској држави на страни противника параде а не њених учесника, државни секретар је јавно потврдио по ко зна који пут да у Тадићевој Србији отворено противљење политици владајуећег режима неће проћи некажњено.

Тако је језива политика коју режим Бориса Тадића већ дуже време спроводи над властитим народом коначно пронашла повод за своје јавно испољавање, а убрзо су уследила и масовна хапшења неистомишљеника. Али ко кога хапси у Тадићевој Србији? Ко су ти људи који у очима владајућег режима важе за опасне државне непријатеље, а ко су пак они који важе за поштене грађане наше ''демократске'' државе? Одговори на ова питања откривају нам праву природу Тадићеве Србије.   

 

Опширније...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL